Historielærerforeningen er en uafhængig organisation for historielærere i gymnasieskolen baseret på frivillig arbejdskraft.
Foreningen faciliterer bl.a. erfaringsudveksling, organiserer efteruddannelseskurser, afholder en årlig historiekonkurrence og deltager i internationalt samarbejde, fx Euroclio.
Foreningens medlemsblad hedder ‘Noter’ og udkommer fysisk 4 gange om året til medlemmerne med artikler om forskellige aktuelle temaer.
Foreningen har også en Facebook-gruppe, som medlemmer kan bruge til faglig sparring og vidensdeling.
I 2018 udkom 3. udgave af foreningens historiedidaktik, en antologi med artikler om forskellige aspekter af historieundervisning støttet af Columbus’ fond og Historielab. Den modtager alle nye medlemmer ved indmeldelse. I 2016–17 udviklede vi undervisningsmateriale til undervisning i forbindelse med reformationsjubilæet.
Enhver, der underviser i historie ved en gymnasieskole, et anerkendt kursus til studentereksamen eller til HF, kan optages som medlem i Historielærerforeningen.
Fuldt kontingent: 425 kr.
Pensionister, studerende, pædagogikum: 225 kr.
Samboende — (ét nr. af Noter til to medlemmer): 575 kr.
Hjemmesiden supplerer foreningens trykte blad Noter. Vi vil bruge den til videndeling — udveksling af forløb, materiale, tips og ideer, og vi vil løbende annoncere foreningens kurser.
Medlemmer af foreningen kan få en konto og dermed deltage i foreningens debatfora.
Medlemsdebat om foreningen
Opret ny tråd her i forummet ‘Om foreningen’ (stil spørgsmål, giv feedback)
- Oh, bother! No topics were found here.
Meld dig ind i foreningen
- eller opret en gæstebruger på historielaerer.dk
Kære Historielærerforeningen
Jeg vil blot gøre opmærksom på min podcast om Danmark og Grønlands fælles historie, lavet for Arktisk Institut, med tilhørende engelsksprogede artikler. Dele af det kan muligvis bruges i undervisning — eller det har jeg i hvert fald hørt at nogle gør. Så hvis I synes det kan bruges så spred endelig ordet 🙂 http://arktiskinstitut.dk/medier-formidling/podcasts/
Hej Iben Bjørnsson
Tak for dine podcasts!
Fine — bl.a. når der skal skabes variation i undervisningen.
Mvh
Winnie Færk
Hello !
I’m looking for danish history books from 1950 to now. I’m going to write a bacheleor thesis about how Skåne became swedish. Can you help me with books for “gymnasiet” ? I need one from the 50:, one from 60:s,one from 70:s,one from 80:s,one from 90:s and one from the 2000:s
Best Regards
Martin Nilsson
Til Historielærerforeningen
Jeg vil gerne gøre jer opmærksom på Det Danske Filminstituts nye undervisningsmateriale ’Propaganda’, der er målrettet historiefaget i gymnasiet og HF. Materialet og de tilhørende film er gratis og frit tilgængeligt. Fokus er demokratiets skæbne i 1930’erne. Materialet ligger her:
https://filmcentralen.dk/gymnasiet/undervisning/propaganda
Vi håber, I er interesseret i at bruge det i undervisningen.
Til Historielærerforeningen
Vil gerne henlede jeres opmærksomhed på en ny Podcast serie. Det er en livsfortælling af den 88-årig Steen Vedel som i 52 afsnit (et om ugen) i gennem et år fortæller om et Danmark som ikke findes mere. Historierne er fra 7 til 20 minutter og fortalt med vid og humor.
De kan bruges som udgangspunkt eller supplering til f.eks. temaer om 2. Verdenskrig, Adlen, søværnet, politik m.m.
Ugens Sten kan også bruges som en lille lærings pause i undervisningen en gang om ugen.
De to første afsnit kan frit lyttes via hjemmesiden http://www.ugenssten.dk og ellers via Podimo.
Kære Anne
Tak for kommentaren, det ser ud til at være meget brugbart i undervisningen.
mvh
Espen