Hvordan bruger vi historie til at forstå og forme en mere bæredygtig fremtid?
Kom og vær med til inspirerende oplæg, faglige drøftelser og et fælles historiefagligt engagement i tidens vigtigste emner.
Historielærerforeningens generalforsamling afholdes den 6.–7. november 2025 på Storebælt Sinatur Hotel & Konference i Nyborg.
Årets tema er Bæredygtighed i historiefaget – en mulighed for at dykke ned i, hvordan historien kan bidrage til forståelsen af nutidens bæredygtighedsudfordringer.
Kurset er tilknyttet Historielærerforeningens generalforsamling, men åbent for alle.
Indhold:
Torsdag den 6. november
09.00 – 09.30: Morgenkaffe og brød
09.30 – 09.45: Velkomst og præsentation af dagens program
09.45 – 11.00: Hvordan skriver vi jorden ind i historien? v. Nikolaj Schultz, KU
11.00 – 12.00: Energiens historie – nu og i fremtiden v. Mogens Rüdiger, AAU
12.00 – 13.00: Frokost & check-in
13.00 – 14.00: Energiens historie i medierne v. Johanne Pontoppidan Tuxen
14.00 – 15.00: Dunkel pædagogik – eller hvorfor undervise i klimakrisen? v. Martin Laugesen, SDU
15.00 – 15.30: Kaffepause & evt. check-in
15.30 – 17.00: Om at undervise i energihistorie v. Stephanie Erlenbach, BG
17.00 – 18.30: HLF Generalforsamling
19.00 – Fælles middag
Fredag den 7. november
08.00 – 09.00: Morgenmad
09.00 – 10.00: Nyt fra fagkonsulenten v. Karen Steller Bjerregaard
10.00 – 11.30: Bæredygtighedens historie v. Anne Brædder, RUC
12.00 – 13.00:Frokost
13.00 – 14.00: Undervisningspraksis og refleksioner v. Denise Lindegaard Nielsen, RK
v. Elisabeth Lollike Ørsted, VG
14.00 – 14.15: Kaffepause
14.15 – 15.15: Hvordan engagerer vi eleverne i klimaet og fremtiden? v. Anders Frikke, MG
15.15 – 16.00: Afslutning og evt. opsamling
Tid og sted:
Torsdag den 6. november, kl. 10.00, til fredag den 7. november 2023, kl. 15.00
Storebælt Sinatur Hotel & Konference, Østerøvej 121, 5800 Nyborg.
Pris: 4000 kr.
Tilmelding og spørgsmål: senest den 1. september 2025 til Lea Sose på lea@historielaerer.dk. Ved tilmelding skal du angive skole og EAN-nummer.
Arrangør
Lea Sose
