Bæredygtighed, det antropocæne, og miljøhistorie er nogle af de mest debatterede emner for tiden og er formentlig også på vej ind i læreplanerne; både i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Derfor inviterer historiedidaktisk netværk til en konference på UCL i Odense fredag d.8.3, hvor vi undersøger konkrete bud på, hvordan man kan undervise i historiefaget, når man fokuserer på elevernes læring og bevidsthed om bæredygtighed.
- I første del af konferencen vil Martin Hauberg-Lund Laugesen fra SDU undersøge, hvordan man kan komme med nye didaktiske indspark til faget i lyset af de ændrede opfattelser af menneskets rolle i historien.
- I anden del af konferencen vil du kunne møde konkrete eksempler på, hvordan man kan inddrage bæredygtighed i historieundervisningen bl.a. fra lærere og studerende fra Læremiddelmessen 2023, der havde overskriften “Bæredygtighed i historiefaget”.
— I sidste del vil Mogens Rüdiger fra AAU komme med bud på, hvordan man kan undervise i bæredygtighed med fokus på de ændrede levemåder efter velstandsstigningen i 1960´erne.
Det samlede program kan ses her: https://historielab.dk/konference-historie-som-skolefag-i-antropocaen-tid-historiedidaktiske-perspektiver-paa-baeredygtighed/