Tilmelding: Send en mail til regionssekretær, Stine Thyssen, ST@nykgym.dk
Deadline for tilmelding: Fredag d. 12/10
Program
9:00–9.30: Ankomst, kaffe og brød
9.30–10:00: Intro til museumsformidling generelt.
Museumsinspektør på Middelaldercentret Thit Birk Petersen, giver en introduktion til, hvordan museerne arbejder med historieformidling til unge — og deres voksne.
Hun vil komme ind på følgende:
- a) Museer og historieformidling
Hvad er det museer kan i forhold til at gøre historien nærværende og relevant gennem autentiske genstande, historiske steder og historier med lange perspektiver? Har museerne relevans for unge? Har museerne et læreringspotentiale? (selvom Middelaldercentret ikke er et typisk museum og vi ikke har nogle originale genstande, har jeg arbejdet med formidling i det etablerede museumsvæsen og kan sagtens tale om dette element alligevel).
- b) Hvilken retning nu?
Museerne udvikler sig i disse år. Digitale medier er blevet meget populære og har helt sikkert deres berettigelse i museumsformidlingen, men der er også en anden vej, den analog vej, som Middelaldercentret er fortaler for. Her skal eleverne tale med de formidlere, der er i købstaden og de skal se op fra deres telefon. Hvad er styrker og svagheder i de to former for formidling i en museumskontekst?
- c) Undervisning for gymnasierne på Middelaldercentret
Middelaldercentret tilbyder tidsrejser og fordybelse. Vi arbejder med 3‑delte forløb — forberedelse- besøg og efterbehandling. Dog har vi ikke mange forløb målrettet specifikt gymnasierne, men dette arbejdes der på i netop dette øjeblik og input og ønsker modtages!
10:15–11:45
Rundtur på Middelaldercentret. I vil komme på en lille tidsrejse 610 år tilbage i tiden til Sundkøbing, en imaginær købstad i begyndelsen af 1400-tallet. Året er 1408. Byen er opbygget efter arkæologiske, skriftlige og ikonografiske kilder og viser et øjebliksbillede af, hvordan en by i middelalderen måske har set ud. Hvorfor har vi valgt et specifikt år, hvorfor denne form for formidling — levende formidling? Og hvad er vores grundlag for de ting, vi viser og siger?
12–13 Middelalderbuffet i Den Gyldne Svane
13–13:30 Hvad kan man som gymnasieklasse bruge Middelaldercentret til? Hvad kan vores formidlingsform i en gymnasieklasse? Hvilke fag kan anvendes hos os — vi favner bredt og alt er baseret på tværfaglighed.
13:30–14:00 afrunding og kaffe/kage
14–15 Nyt fra foreningen og hvad rører sig i regionen?