
Et kursus for gymnasielærere og undervisere på læreruddannelsen 21.–22. november 2019 på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet.
Diskussionerne om forholdet mellem religion og politik fylder stadig mere i det offentlige rum og i den offentlige debat, og det er efterhånden længe siden, at politikere kunne slippe afsted med ikke at forholde sig til fænomenet religion. Samtidig er Grundlovens paragraffer om religionsfrihed og forholdet mellem stat og kirke på det seneste blevet udfordret på hidtil usete måder og underkastet hidsig debat.
Men hvor går grænserne for religionsfrihed i forhold til f.eks. demokrati og ytringsfrihed? Hvad stiller vi op, når meget forskellige syn på religion og politik tørner sammen og måske ligefrem fører til vold og krige?
Disse spørgsmål undersøger vi på kurset, der arrangeres af Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, og giver forskningsbaseret inspiration og viden, man kan anvende i undervisningen i gymnasieskolen eller læreruddannelsen. Kurset er tværfagligt og henvender sig især til lærere i historie, samfundsfag og religion, men alle interesserede undervisere er velkomne.
(Alice Petersen , KU, har spurgt om vi vil omtale kurset — Tegning er lånt her. /LH)